Muffinki z makaronu marchewkowego

muffinki-z-makaronu-marchewkowego

Przygotowanie:
Całe Jajka mieszamy ze śmietanką oraz tartym żółtym serem, powstałą masę doprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku. Cebulę i paprykę siekamy w kostkę. Kukurydzę, pokrojoną cebulę i paprykę mieszamy ze sobą. Foremki na muffinki smarujemy olejem, wykładamy plasterkami szynki. Do środka wkładamy makaron marchewkowy i wsypujemy łyżką wszystkie warzywa, a następnie zalewamy masą jajeczną. Pieczemy 25 minut w 180°C, aż babeczki się zarumienią. Podajemy udekorowane listkami rukoli.

Składniki:
1 opakowanie (300 g) Fit&Easy Spaghetti z marchewki
12 plastrów szynki parmeńskiej
6 łyżek kukurydzy konserwowej
1 mała sztuka papryki czerwonej
1 sztuka cebuli czerwonej
4 sztuki jajek
1/2 szklanki śmietanki
100 g tartego sera żółtego typu parmezan
1 szczypta pieprzu i papryki słodkiej do smaku
6 szt. pomidorków koktajlowych
Garść Rukoli Fit&Easy
Olej do smarowania foremek