Sałatka nicejska z zieloną fasolką szparagową i tuńczykiem

salatka-nicejska-z-zielona-fasolka-szparagowa-i-tunczykiem

Przygotowanie:
W wszystkie składniki sosu zmiksować w blenderze i doprawić do smaku. Pokrojoną na kawałki fasolkę przełożyć do miski, dodać pomidory, oliwki, czerwoną cebulę oraz mieszankę sałat. Sałatkę rozłożyć na talerzach, dodać pokrojone w cząstki jajka, pokruszonego tuńczyka a całość polać obficie przygotowanym wcześniej sosem.

Składniki (dla 4 osób):
400g  tuńczyka w oliwie
200 g blanszowanej zielonej fasolki szparagowej
200 g przekrojonych na pół pomidorków cherry
70 g zielonych oliwek bez pestek
1 pokrojona w piórka czerwona cebula
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
4 jajka ugotowane na twardo

Sos:
100 ml Oliwy z oliwek Borges
1 łyżka miodu pszczelego
1 łyżka musztardy Dijon
2 filety anchois
1 łyżka kaparów z zalewy
Sok z 1 cytryny
Sól, pieprz czarny mielony do smaku