Zielony raj
Roszponka z pęczakiem, pesto, ogórkami, groszkiem cukrowym, miętą, bazylią i orzechami pini. To więcej niż sałatka, to danie same w sobie. Zdrowe i zbilansowane, bogate źródło witamin, minerałów, błonnika i protein. Idealne dla wegan.
Przygotowanie:
Wymieszaj pesto z pęczakiem, dodaj ogórki, orzechy, groszek cukrowy. Poniewaz pesto ma już oliwę z oliwek nie musisz nic dodawać... Serwuj z roszponką, dla świeżości możesz dodać kilka kropel soku z cytryny.
Składniki:
2 filiżanki Roszponki Fit&Easy
1 filiżanka ugotowanego pęczaku
1 ogórek świeży, obrany i pokrojony w kostkę
1/2 filiżanki groszku cukrowego - umytego i pokrojonego na połówki, w łupinie
5 listków mięty i bazylii
1/4 filiżanki orzechów pini lub surowych pistacji
1/2 filiżanki pesto
1/2 cytryny