1 śniadanie
Przed śniadaniem, zaraz po wstaniu, wypić szklankę ciepłej wody z wyciśniętą całą cytryną.
Jaglanka z jabłkiem i rodzynkami
Przygotowanie:
Kaszę przelać wrzątkiem i ugotować w wodzie w proporcji 1:2. Następnie zmieszać z pokrojonym w kostkę jabłkiem (jabłko warto skropić sokiem z cytryny) i z namoczonymi w ciepłej wodzie rodzynkami. Podawać z jogurtem.
Składniki:
Kasza jaglana
Jabłko małe - 1 szt.
Sok z cytryny
Rodzynki
Jogurt naturalny
2 śniadanie
Ciasteczka owsiane z bakaliami
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dobrze zagnieść i uformować ciasteczka. Piec je na papierze do pieczenia przez 20 min.
Składniki:
Płatki owsiane - 40 g
Masło - 20 g
Jajko - 1 szt.
Dowolne bakalie - 2 łyżki
Szczypta soli
Obiad
Grillowany dorsz podany na sałacie rzymskiej, seler pieczony z tymiankiem
Przygotowanie:
Dorsza marynować w soku z cytryny i sosie sojowym z przyprawami (min 1 godz). Następnie grillować na patelni grillowej przez chwilę po każdej ze stron (rybę można także upiec). Seler pokroić w dużą kostkę i wymieszać w głębokiej misce z pozostałymi składnikami. Następnie rozłozyć na blaszce do pieczenia i piec przez około 20 min. (180 - 200°C). Podawać razem z rybą na liściu sałaty rzymskiej posypane obficie świeżym tymiankiem (ew. natką pietruszki).
Składniki:
Dors świeży - filet
Sałata rzymska
Sok z cytryny
Sos sojowy
Czarny pieprz
Tymianek
Pieczony seler:
Korzeń selera
Olej rzepakowy
Przyprawy: sól himalajska + pieprz czarny + świeży tymianek
Podwieczorek
Smoothie owocowe
Przygotowanie:
Całość zmiksować na gładki krem.
Składniki:
Maliny mrożone
Truskawki mrożone
Banan - ½ szt.
Kolacja
Włoska kanapka z mozzarellą
Przygotowanie:
Pieczywo posmarować sosem pesto, a następnie położyć rukolę i plastry mozzarelli. Pomidorki podać osobno.
Składniki:
Rukola Fit&Easy
Grahamka
Sos pesto zielony
Mozzarella light
Pomidorki koktajlowe