Zapiekanka warzywna

zapiekanka-warzywna

Przygotowanie:
(przepis na 2 porcje)
Kiełbasę kroimy na plasterki, podsmażamy na patelni. Do podsmażonej kiełbasy wrzucamy pół opakowania Jarmużowej Inspiracji Fit&Easy. Całość dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając przez około 5 minut. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. W wysokim naczyniu ubijamy jaja ze śmietanką i rozdrobnionym ząbkiem czosnku, dodajemy sól i pieprz według uznania. Warzywa przesmażone z kiełbasą oraz makaron łączymy z powstałą masą jajeczną. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki łyżką. Powstałą bazę umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika, pieczemy około 30 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy mozzarellą.

Składniki:
50 g makaronu kokardki lub świderki
100 g kiełbasy podsuszanej
pół paczki Jarmużowej Inspiracji Fit&Easy
2 jaja
150 ml śmietanki 30%
1 ząbek czosnku
250 g startej mozzarelli
sól, pieprz do smaku