Spring rolls z chrupiącymi warzywami podane z sosem sojowym ze świeżą kolendrą, imbirem i chilli

spring-rolls-z-chrupiacymi-warzywami-podane-z-sosem-sojowym-ze-swieza-kolendra-imbirem-i-chilli
spring-rolls-z-chrupiacymi-warzywami-podane-z-sosem-sojowym-ze-swieza-kolendra-imbirem-i-chilli

Przygotowanie:
Papier ryżowy namoczyć. Wszystkie warzywa pokroić w duże słupki i ułożyć razem z sałatami na papierze ryżowym. Całość skropić lekko olejem sezamowym i zawinąć formując rulon. Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować blenderem i doprawić do smaku wedle uznania. Przed podaniem spring rolls’y pokroić na porcje, skropić przygotowanym wcześniej sosem, posypać prażonymi ziarnami sezamu i udekorować pozostałymi sałatami.


Składniki (dla 20 osób):
10 arkuszy papieru ryżowego
2 awokado
3 pomidory bez skóry
2 ogórki
2 oczyszczone zielone papryki
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Family
2 łyżki oleju sezamowego

Sos:
100 ml sosu sojowego
2 łyżki miodu pszczelego
1 łyżka posiekanego, marynowanego imbiru
½ łyżeczki drobno posiekanej papryczki chilli lub łyżeczka pasty sambal oelek
1 mały pęczek posiekanej świeżej kolendry
Sok z 1 limonki
2 łyżki prażonych ziaren sezamu
100 g kiełków rzodkiewki