Snack Time

snack-time
Przekąska nie musi zawsze był na słodko, wręcz przeciwnie. Rozpocznij poranki na Zielono - dostarcz organizmowi świeżości i witamin z minimalną ilością cukru...Będziesz syty na wiele godzin. Sekretem jest kolor zielony i zdrowe tłuszcze. Tost z awokado ze szpinakiem i pistacjami jest doskonałą mieszanką tłuszczy, węglowodanów, witamin i błonnika!

Przygotowanie:
Miąższ z awokado pokrój w kwadraciki, delikatnie wymieszaj z sokiem z cytryny, solą i oliwą z oliwek. Dodaj posiekaną miętę, dla świeżości i smaku. W tosterze przygotuj pieczywo. Na tostach rozprowadź sałatkę z awokado, posyp pokruszonymi pistacjami i dodaj kilka listków szpinaku. Opcja dla osób które nie jedzą pieczywa - szpinak wymieszaj z sałatką awokado i podawaj na jogurcie naturalnym niesłodzonym!

 

 

Składniki:
2 kromki pieczywa na zakwasie domowym, chałki lub bagietki
1-2 awokado
Kilka kropel cytryny
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2-3 listki mięty
1/4 filiżanki pistacji niesolonych, surowych
1 filiżanka Szpinaku Fit&Easy
Sól morska do smaku