Sałatka z kurkami i parmezanem

salatka-z-kurkami-i-parmezanem
Propozycja dla miłośników grzybów, zwłaszcza kurek. Lekka sałatka z kurkami i roszponką jest nie tylko prosta i szybka w przygotowaniu, ale również niezwykle smaczna. Doskonale nadaje się jako dodatek do dań mięsnych lub jako samodzielne danie.

Przygotowanie:
Oczyszczone i umyte kurki podsmaż na oliwie z oliwek przez około 5 minut, dodaj przyprawy do smaku. Następnie zmniejsz ogień i duś je przez ok. 15 minut.  Na półmisek wsyp umytą i osuszoną roszponkę, dodaj ostygnięte kurki. Całość skrop sokiem z cytryny i kilkoma kroplami oliwy z oliwek, a następnie posyp wiórkami parmezan.

 

Składniki (dla 2 osób):
1 opakowanie
Roszponki Fit&Easy
200 g oczyszczonych i umytych kurek
3-4 łyżki parmezanu we wiórkach
Oliwa Extra Virgin Fruity Borges
Sok z połówki cytryny
Sól i pieprz