Sałatka z kopru włoskiego z roszponką, pistacjami i jogurtem naturalnym

salatka-z-kopru-wloskiego-z-roszponka-pistacjami-i-jogurtem-naturalnym
salatka-z-kopru-wloskiego-z-roszponka-pistacjami-i-jogurtem-naturalnym

Przygotowanie:
Umyty koper włoski pokroić na bardzo cienkie plasterki, ułożyć na talerzu razem z Roszponką Fit&Easy i skropić sokiem z cytryny. Jogurt naturalny połączyć z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, pokruszonymi pistacjami i świeżo siekanym koprem. Sałatkę skropić przygotowanym sosem oraz oprószyć solą morską. Idealnie komponuje się z Quinoa. 


Składniki (dla 4 osób):
1 bulwa kopru włoskiego
1 opakowanie Roszponki Fit&Easy
Sok z ½ cytryny 
150 g jogurtu naturalnego bez cukru 
2 łyżki pistacji (ewentualnie łuskanych orzechów włoskich)
1 mały pęczek świeżego kopru
2 łyżki oliwy z oliwek
Szczypta soli morskiej do smaku