Sałatka wiosenna z tuńczykiem, sosem ziołowym i chrupiącymi paluszkami grissini

salatka-wiosenna-z-tunczykiem-sosem-ziolowym-i-chrupiacymi-paluszkami-grissini

Przygotowanie:
Koperek oraz natkę posiekać w rozdrabniaczu. Dołożyć pozostałe składniki i chwilę miksować. Doprawić do smaku. Pozostałe składniki sałatki ułożyć na półmisku w dowolnej kolejności i przed podaniem skropić wcześniej przygotowanym sosem z ziołami. Sałatkę podajemy z paluszkami grissini.

Składniki (dla 4 osób):
200 g tuńczyka w oliwie
8 ugotowanych i pokrojonych jajek przepiórczych
1 obrany i pokrojony w słupki ogórek
1 posiekany pęczek szczypiorku
1 pęczek obranych i pokrojonych w plastry rzodkiewek
8 pokrojonych na połówki pomidorów koktajlowych
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Party 

Sos:
1 szklanki oliwy z oliwek Borges
1 łyżka delikatesowej musztardy
2 łyżki soku z cytryny
2 rozgniecione ząbki czosnku
1 łyżka posiekanych kaparów
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego koperku
Sól, pieprz czarny grubo mielony do smaku