Sałatka Weekend ze szparagami i jajkiem

salatka-weekend-ze-szparagami-i-jajkiem
Perfekcyjne śniadanie, weekendowy lunch, lekki i szybki obiad lub kolacja. Świetny dodatek do pęczaka, kaszy gryczanej, farro czy quinoa.

Przygotowanie:
Szparagi umyj i odkrój końcówki. Na patelnię wylej oliwę z oliwek, dodaj szparagi ze szczyptą soli morskiej, skrop sokiem z cytryny i smaż 3 minuty aż szparagi będą chrupiące, ale nie miękkie. Usmaż jajko i dodaj wszystko do mieszanki sałat zmieszanej z oliwą z oliwek, octem balsamicznym i resztką soku z cytryny. Podawaj z tostem, chałką, bagietką, kaszą quinoa lub jako lekkie danie samo w sobie.

 

Składniki:
2 filiżanki Mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
5 -7 szparagów
1-2 jajek
Sol Fleur Del Sel
Oliwa z oliwek
Ocet balsamiczny
1/2 cytryny