Sałata z koprem włoskim, serem, owocami i orzechami

salata-z-koprem-wloskim-serem-owocami-i-orzechami

Przygotowanie:
Umyty koper pokrój w cienkie plasterki (ok. 0,5 cm), wymieszaj z sokiem z cytryny i roszponką (lub mieszanką sałat), dodaj ocet balsamiczny, orzechy pignioli, plasterki sera Parmigiano Reggiano oraz szczyptę soli morskiej. Dodaj oliwę z oliwek, na końcu dorzuć kilka świeżych listków bazylii. Jako niespodziankę, do smaku, dodaj plasterki świeżych śliwek lub gruszki... Słodkość naturalna jest zawsze pysznym dodatkiem do sałatek!

Składniki:
1-2 filiżanki Roszponki Fit&Easy lub Mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
1 lub 2 bulwy kopru włoskiego
2 śliwki (opcjonalnie 1 gruszka)
Kilka listków świeżej bazylii
1/4 filiżanki orzechów pignioli
Cienkie plasterki sera Parmigiano Reggiano
1/2 cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka złocistego octu balsamicznego - champagne vinegar