Rukola z groszkiem cukrowym, serem parmezan i miętą

rukola-z-groszkiem-cukrowym-serem-parmezan-i-mieta
rukola-z-groszkiem-cukrowym-serem-parmezan-i-mieta

Przygotowanie:
Umyty groszek pokroić w paski, grubsze pędy można wcześniej zblanszować we wrzącej i osolonej wodzie. 
Na talerzu ułożyć Rukolę Fit&Easy z groszkiem cukrowym, całość posypać serem dojrzewającym, świeżo siekaną miętą i skropić oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Przed podaniem sałatkę delikatnie wymieszać, oprószyć solą morską oraz skropić aromatycznym octem.  Udekorować świeżą figą pokrojoną w ćwiartki. 


Składniki (dla 4 osób):
200 g młodego groszku cukrowego 
1 opakowanie Rukoli Fit&Easy
100 g tartego sera parmezan
Kilka listków świeżej mięty
2 łyżki oliwy z oliwek
Sok z ½ cytryny
1 świeża figa
Balsamiczny ocet szampański (ewentualnie ocet sherry)
Ulubiona sól morska lub sól wędzona do smaku