Pomidorowy raj ze szpinakiem i figami

pomidorowy-raj-ze-szpinakiem-i-figami
pomidorowy-raj-ze-szpinakiem-i-figami

Przygotowanie: 
Pomidory pokroić w cząstki i ułożyć na talerzu razem z sałatami, figami i plastrami cebuli. Całość skropić oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym, oprószyć solą morską i posypać świeżo pokrojoną bazylią. Sałatka idealnie komponuje się z serem kozim lub serem feta. 


Składniki (dla 4 osób):
200 g pomidorków koktajlowych (ewentualnie innych pomidorów np. malinowych)
1 opakowanie młodych liści Szpinaku Fit&Easy
5  świeżych fig pokrojonych w cząstki 
Kilka listków świeżej bazylii
Czerwona cebula pokrojona w plastry
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1-2 łyżki octu balsamicznego
Szczypta soli morskiej do smaku