Pokrzywowy makaron z roszponką i krewetkami

pokrzywowy-makaron-z-roszponka-i-krewetkami

Przygotowanie:
Makaron pokrzywowy ugotuj al dente. Roszponkę ułóż na talerzu, dodaj ugotowany makaron, następnie umyte i pokrojone truskawki oraz pomidorki koktajlowe. Krewetki zamarynuj w oliwie, dodaj sól, pieprz, oregano, bazylię, i pokrojoną papryczkę chili. Odstaw do lodówki na min 1 godz., potem grill je. Gotowe dodaj do sałatki. Polej sosem francuskim, najlepiej domowym.  Udekoruj kwiatkami bratka.

 

Przepis i zdjęcie pochodzi ze strony Wesoła kuchnia

 

Składniki:
100 gram makaronu pokrzywowego Eko
½ opakowania Roszponki Fit&Easy
10 krewetek koktajlowych
½ papryczki chili
5 truskawek
5 pomidorków koktajlowych
5 szparagów białych
½ łyżeczki oregano
½ łyżeczki bazyli suszonej
Sól, pieprz
3 łyżki sosu francuskiego
Kwiatki bratka
2 łyżki oliwy