Pieczone buraki i rabarbar z mozzarellą i octem balsamicznym

pieczone-buraki-i-rabarbar-z-mozzarella-i-octem-balsamicznym
pieczone-buraki-i-rabarbar-z-mozzarella-i-octem-balsamicznym

Przygotowanie:
Umyte, obrane i pokrojone w cząstki buraki przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą morską i piec 35-45 minut  w piekarniku nagrzanym do 220°C. Umyty rabarbar pokroić w plastry grubości 0,5 cm, przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz octem balsamicznym i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C. Mieszankę sałat Fit&Easy Party połączyć z pokrojoną cykorią ułożyć na półmisku razem z upieczonymi burakami i rabarbarem oraz pokrojoną w „ćwiartki” mozzarellą. Całość skropić oliwą z oliwek i oprószyć solą morską lub wędzoną. 


Składniki (dla 4 osób):
1 kg obranych buraków,
4 łodygi rabarbaru,
500 g sera mozzarella di Bufala
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Party
2 zielone cykorie
Oliwa z oliwek
Sól morska i wędzona
Sok z 1 cytryny
Ocet balsamiczny