Makaron zapiekany w pergaminie

makaron-zapiekany-w-pergaminie

Przygotowania:
Pomidory zamoczyć we wrzątku, obrać ze skórki. Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy BORGES. Odcedzić, skropić oliwą i odstawić na bok. Ser utrzeć. Szynkę pokroić w paseczki. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać pomidory. Przygotować sos. Kwadraty posmarować masłem. Ułożyć makaron, sos, ser i szynkę. Zawiązać mieszek nitką bawełnianą. Piekarnik marki Bosch rozgrzać do temperatury 200 stopni. Włożyć mieszki i piec około 15 minut. Podawać na talerze zawiązane mieszki, obok ułożyć rukolę.

Składniki (dla 4 osób):
3 pomidory (obrane ze skórki)
2 białe cebule
3 łyżki masła
Oliwa Borges
300 g szynki jamon (serrano) w plastrach
150 g parmezan
400 g makaronu spaghetti
Opakowanie Rukoli Fit&Easy
4 kwadraty pergaminu o boku 25 cm i bawełniana nitka
Pieprz i sól świeżo mielona