Kolorowe sałaty z chrupiącym boczkiem i grzankami czosnkowymi podane z kremowym sosem z sera pecorino

kolorowe-salaty-z-chrupiacym-boczkiem-i-grzankami-czosnkowymi-podane-z-kremowym-sosem-z-sera-pecorino

Przygotowanie:
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować, aż do uzyskania jednolitej masy i doprawić do smaku. Pieczywo tostowe natrzeć czosnkiem, odkroić skórkę i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i cały czas mieszając smażyć pieczywo, aż do zrumienienia. Następnie na patelni usmażyć plastry bekonu na chrupko z obu stron. Mieszankę sałat wymieszać z sosem, ułożyć na talerzach, posypać chipsami bekonowymi i pestkami słonecznika. Sałatkę podawać z grzankami czosnkowymi i pokrojonymi w ćwiartki pomidorami koktajlowymi.

Składniki (dla 2 osób):
2 opakowania Mieszanki sałat Fit&Easy Active
80 g pokrojonego w paski boczku
4 kromki pieczywa tostowego
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy z Oliwek Borges Pure
4 pomidory koktajlowe
2 łyżki upalonych pestek słonecznika

Sos:
2 dokładnie roztarte filety anchois
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
2 roztarte ząbki czosnku
Sok z ½ cytryny
Kilka kropli tabasco
6 łyżek oliwy z oliwek
3 łyżki tartego sera pecorino (ew. parmezanu)
Sól, pieprz do smaku