Jesienna słodkość – Zielony Parfait

jesienna-slodkosc-zielony-parfait

Przygotowanie:
Wymieszaj rukolę i frisse, dodaj śliwki, rzodkiewki i pomidorki. Polej sosem przygotowanym z oliwy zmieszanej z sokiem z cytryny i octem balsamicznym. Posyp nasionami konopii. Serwuj jako danie  lub jako przystawkę do dania glównego. Możesz to jeść o każdej porze dnia!

Składniki:
1 filiżanka Frisse
1 filiżanka Rukoli Fit&Easy
4-5 śliwek węgierek - umyte i pokrojone w ćwiartki
3-4 rzodkiewki umyte i pokrojone w ćwiartki
1 filiżanka pomidorków cherry - małych slodkich lub 2-3 pomidory dojrzale, słodkie i soczyste pokrojone w ćwiartki
2 łyżki oliwy z oliwek
Sok z 1/2 cytryny
2 łyżki octu balsamicznego szampańskiego
1/3 filiżanki nasion z konopii - jako dodatek zamiast orzechow, świetne źródło protein i żelaza