Jarmużowe trójkąciki z ciasta francuskiego

jarmuzowe-trojkaciki-z-ciasta-francuskiego

Przygotowanie
Na patelni umieszczamy olej, wyciskamy ząbek czosnku i podsmażamy krótko, tak by go nie przypalić. Dodajemy pół opakowania Jarmużowej Inspiracji Fit&Easy oraz pokrojone w paski suszone pomidory - dusimy pod przykryciem około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Do podsmażonych warzyw kruszymy ser typu feta, starannie mieszamy go z warzywami. Patelnię zdejmujemy z ognia. Ciasto francuskie kroimy nożem na 15 kwadratów. Na każdym kwadracie łyżeczką umieszczamy przesmażoną mieszankę, składamy każdy kwadrat  po przekątnej tak by powstały trójkąty, zlepiamy dokładnie brzegi ciasta. Pieczemy w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez około 20 minut.

Składniki:
(przepis na 15 trójkącików)
pół paczki Jarmużowej Inspiracji Fit&Easy
6 suszonych pomidorów
70 g sera typu feta
1 paczka ciasta francuskiego 300 g
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów do smażenia