Grillowane filety z kurczaka z gruszkami i serem oscypek podane z emulsją z pietruszki i orzechów włoskich

grillowane-filety-z-kurczaka-z-gruszkami-i-serem-oscypek-podane-z-emulsja-z-pietruszki-i-orzechow-wloskich
grillowane-filety-z-kurczaka-z-gruszkami-i-serem-oscypek-podane-z-emulsja-z-pietruszki-i-orzechow-wloskich

Przygotowanie:
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować blenderem i doprawić do smaku. Każdą pierś z kurczaka natrzeć ulubioną mieszanką ziół oraz przypraw i opiec na grillu. Soczystego kurczaka pokroić w paski i w misce połączyć z sałatami, gruszką i oscypkiem. Przed podaniem polać przygotowanym wcześniej sosem.


Składniki (dla 4 osób):
4 piersi z kurczaka
4 marynowane gruszki w syropie pokrojone w cząstki
100 g tartego sera oscypek
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Weekend

Sos:
100 ml Oliwy z oliwek Borges
1 pęczek natki pietruszki
4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
1 łyżka miodu
Sok z cytryny do smaku
1 łyżeczki chili pieprz cayenne
Sól, grubo mielony czarny pieprz do smaku