Czarny makaron tagliolini z fetą i rukolą

czarny-makaron-tagliolini-z-feta-i-rukola
Czarny makaron, barwiony sepią, w wielu restauracjach podawany jest z owocami morza. To sprawdzone, ale i sztampowe połączenie. Kolorowe makarony świetnie prezentują się nie tylko na gorąco, ale także w sałatkach.

Przygotowanie: 
Ugotuj makaron w osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu. Rukolę przełóż do miski. Odcedź ugotowany makaron, przepłuczc go zimną wodą i dodaj do rukoli. Wlej trochę oliwy, dzięki temu składniki łatwo się połączą. Wyłóż makaron z rukolą na duży talerz, a na wierzchu pokrusz fetę. Całość skrop oliwą i dopraw pieprzem oraz suszoną papryką chilli.

 

Przepis i zdjęcie pochodzi ze strony Facet i kuchnia

Składniki:
100 g Rukoli Fit&Easy
250 g czarnego makaronu tagliolini
200 g fety
Oliwa extra vergine Borges
Pieprz
Suszone chilli