Zimowe jedzenie – czy naprawę w zimie potrzebujemy więcej?

Często jesienno-zimowy apetyt tłumaczymy sobie faktem, iż nasz organizm zbiera zapasy na zimę i potrzebuje więcej… Czy aby na pewno jest to prawda? A może to tylko nasza wymówka, dzięki której przez przeszkód zabieramy się do łasuchowania?

Sklepiki szkolne – przyszedł czas na zdrowe kanapki i koktajle

Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26.08.2015 dotyczące produktów spożywczych dopuszczonych do sprzedaży w sklepikach szkolnych, wymusiło wiele zmian w asortymencie sprzedawanym dzieciom w szkołach.

Blendujemy czy wyciskamy?

Wyciskać czy blendować? O to jest pytanie? Na czyją korzyść rozstrzygniemy dziś ten spór? Jak w wielu zatarczkach, tak i w tej prawda leży gdzieś po środku… Zarówno blendowanie jak i wyciskanie ma swoje wady i zalety. Najważniejsze jest to, co w danym momencie potrzebuje nasz organizm.

Żniwka po włosku

Trochę bałam się tej wczesnej jesieni z daleka od Polski. No bo jak tu przeżyć jesień bez tych naszych głęboko tkwiących w sercu i głowie rodzimych smaków i aromatów? Na szczęście Sardynia zaskoczyła mnie bogactwem wszelkich dobrodziejstw, których od jesieni wymagam.

Jak wzmocnić odporność… naturalnie?

Wielkimi krokami zbliża się jesień i to jest najlepszy czas, aby zacząć poważnie myśleć o wzmacnianiu odporności tak, aby w czasie jesiennej pluchy nie ciągnąć nosem i nie odwiedzać lekarzy.