• Roszponka
  • Rukola

Sałatka z jajami przepiórczymi

Dodano 2011-06-21, W kategorii: Dla jaroszy, Zamiast obiadu

Sałatka z jajami przepiórczymi

Bohaterem dzisiejszej sałatki będą przepiórcze jajka. Szkoda, że nie są zbyt popularne. Czy wiecie, że zawierają dużo mniej cholesterolu niż jaja kurze? Posiadają też dużo składników odżywczych i witamin. W dodatku nie wywołują reakcji alergicznych u osób, które są uczulone na kurze białko.

Możecie wykorzystywać je w kuchni zamiennie z jajkami kurzymi. Super wyglądają i tak samo smakują w połączeniu z zieloną sałatą..

 

 

 

 

 

Składniki dla 2 osób:
1 opakowanie sałat Fit&Easy FAMILY
10 przepiórczych jajek
1 brokuł
100 g groszku świeżego lub mrożonego
1 pęczek szczypiorku
sos jogurtowo – czosnkowy
przyprawy do smaku: sól morska, pieprz cayenne

 

Przygotowanie:

Jajka ugotuj (3 min) wystudź, obierz i przekrój na pół. Brokuł umyj, podziel na małe różyczki po czym ugotuj al dente. Do głębokiego naczynia wsyp mieszankę sałat, dodaj połówki jajek, ugotowane różyczki brokuł oraz świeży groszek (lub mrożony ugotowany). Całość polej sosem i posyp posiekanym szczypiorkiem.

wersja do druku
Producent: Green Factory Holding sp. z o.o. Zdunowo 48, 09-142 Załuski, tel.: 23 661 93 93, e-mail: