Domowy Domowy pasztet ze słoika mojej teściowej

Dodano 2012-11-12, W kategorii: Zabawa "Rodzinne Sekrety"

Pyszny, domowy pasztet ze słoika, który dawno temu przygotowywała babcia mojego męża, potem moja teściowa a teraz przygotowuję i ja. Robię go w słoikach, które pasteryzuję. Jest pyszny i warty polecenia.

Przepis:

  • 25 dkg wieprzowiny
  • 30 dkg cielęciny
  • 20 dkg boczku
  • 2 cebule dkg cebuli,
  • sól
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • 25 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 czerstwa bułka
  • 3 jajka,
  • mielony pieprz
  • gałka musztardowa

 

Umyte mięso i surowy boczek włożyć do rondla, dodać cebulę, sól, ziele angielskie, liść laurowy, podlać wodą i udusić. Do miękkiego mięsa dodać pokrojoną wątróbkę, dusić około 5 minut. Bułkę namoczyć w sosie. Przestudzone mięso, boczek, wątróbkę i bułkę i bułkę zemleć dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka,mielony pieprz, utartą gałkę musztardową i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Pasztet przekładać do słoików. Można pasteryzować trzykrotnie.

Bardzo polecam
Aneta

Autor: Aneta76

Domowy Domowy pasztet ze słoika mojej teściowej

wersja do druku
Producent: Green Factory Holding sp. z o.o. Zdunowo 48, 09-142 Załuski, tel.: 23 661 93 93, e-mail: